Opstijglocatie's

Ballonvaren in Zuid-Holland

Wij bieden ballonvaarten aan door heel Zuid-Holland. Omdat een luchtballon niet kan sturen word er pas op de dag van vertrek de opstijglocatie bekend gemaakt. Om zo flexibel mogelijk te zijn en de meest veiligste ballonvaart te maken kunt u de opstijglocatie niet kiezen. Wel kunt uw een voorkeur opgeven. Al onze ballonvaarten vinden plaats in het groene hart (gebied tussen Rotterdam en Utrecht) Dit zorgt ervoor dat er altijd zicht is op Zuid-Holland

Expert in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zie je minder luchtballonnen dan in de andere Nederlandse provincies. Zeker in het westelijke gedeelte van de provincie in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Dit heeft meerdere oorzaken : Een luchtballon vaart op de wind en kun je dus niet sturen. Om goed te kunnen landen heeft de piloot aan het eind van de ballonvaart een weilandrijk gebied nodig. Zuid-Holland is een dichtbevolkt gebied ligt dicht bij de kust en heeft ook nog een middelgroot vliegveld in de buurt Rotterdam The Hague Airport. In deze drukke omgeving kunnen (of mogen) maar beperkt luchtballonnen in het luchtruim varen.

Ervaren Piloten

Toch is het heel goed mogelijk om een ballonvaart te maken in Zuid-Holland. Wij hebben piloten uit de omgeving die de luchtballon met precisie laat landen in de smalle weilandjes met de vele slootjes. Door onze lokale ervaren piloten is het mogelijk om uw de meest complete ballonvaart van Zuid-Holland aan te bieden.

Opstijglocatie

Opstijglocatie's

Ballonvaren in Zuid-Holland vraagt precisie werk. Vandaar dat wij opstijglocaties hebben door heel Zuid-Holland om u met elke windrichting een ballonvaart op maat kunnen aanbieden.

Opstijglocatie’s

Helaas staat Rotterdam zelf niet als opstijglocatie toegevoegd. Dit komt door nieuwe wetgeving. Wij zorgen er altijd wel voor als dat we zo dicht mogelijk in de buurt opstijgen van Rotterdam of er zo dicht mogelijk bij uitkomen.

Als de wind uit het oosten komt maken wij gebruik van de startvelden in de omgeving van Utrecht om weer richting Zuid-Holland te varen.