ontdek het ballonvaren

Beleef Zuid-Holland op een unieke manier

Ballonvaren in Zuid-Holland is een van de meeste unieke manieren om de provincie te ontdekken. Vanuit onze luchtballon heeft u het volledige zicht over Zuid-Holland en ziet u veel van zijn bezienswaardigheden. Zoals de Kinderdijk of de prachtige polder bij Gouda . Ook zijn de grote steden zeker te zien. Met de skyline van Rotterdam, Den Haag en Utrecht als hoogtepunt. 

Bij u in de omgeving

Ballonvaren Rotterdam heeft vele vaste startlocaties. Ook bij u in de buurt. Daarmee kunnen wij ballonvaarten over heel Zuid-Holland aanbieden. Neem voor alle startlocaties een kijkje op onze pagina Startlocaties.

Wilt u bij u thuis vanuit de achtertuin vertrekken? Dat kan. Bij een privé ballonvaart kunt u zelf uw startlocatie kiezen zelfs vanuit uw achtertuin, mits de tuin groot genoeg is 80X80 m. 

Passagiers informatie

Bij Ballonvaren Rotterdam staat veiligheid altijd voorop. Daarom kunnen wij niet een week van te voren vertellen of uw vaart doorgaat. Dit heeft met het weer te maken. Wij kunnen niet sturen, de wind bepaald waar we heen gaan. Daarom bekijken wij elk uur van de dag de nieuwste weersituaties en wordt de beslissing of de vaart door gaat tussen 1 en 2 in de middag genomen. 

Wij zullen dan met u contact opnemen of de vaart doorgaat en waar die plaats gaat vinden. In het geval dat de vaart door het weer gecanceld wordt, kunt u gelijk een nieuwe datum reserveren.

Medisch

Bij Ballonvaren Rotterdam staat uw gezondheid voorop. Daarom stellen wij u vooraf enkele  vragen over uw medische gesteldheid. Als u zwanger bent is ballonvaren helaas niet toegestaan. Bent u zwanger dan stellen wij de ballonvaart kosteloos uit en doen we dit op een ander moment. Let wel op, vertel dit bij de reservering of neem contact met ons op.

Om mee te kunnen in de ballon moet u in staat zijn om over de mand te kunnen klimmen. De mand is ongeveer 1.10 m hoog en heeft instapgaten om zo makkelijk in te kunnen stappen. Bent u slechter te been of twijfelt u of u in de mand kan stappen, neem dan contact met ons op. Wij hebben altijd een passende oplossing.

Heeft u een andere medische aandoening of vindt u niet het antwoord wat u zoekt? Neem dan contact met ons op wij staan u graag te woord. 

Kleding

Bij ballonvaren is het dragen van de juiste kleding heel belangrijk. Aangezien wij niet kunnen sturen weten we niet waar we gaan landen. Daarom is het handig om stevige schoenen aan te trekken. Dus geen schoenen met hakken, slippers of sandalen. Werkschoenen, sneakers, of een andere stevige schoen is aangeraden.

Ook is het verplicht om een lange broek aan te doen. Dit heeft te maken met de verschillende soorten terreinen waar je kan komen te landen. Ook is een pet altijd aangeraden, dit is niet verplicht maar kan door de warmte van de brander zeer aangenaam zijn.

Als u vragen heeft ?
  • Bel dan +31642053293 
  • Mail ons  info@ballonvarenrotterdam.nl
  • Of vul het contact formulier in.